welkom

Mariusz

Solo
In besloten kring weliswaar, maar toch: Mariusz zal binnenkort enkele solo-optredens doen. Het repertoire bestaat dan enerzijds uit oude (Reboelje) klassiekers en anderzijds het nieuwere werk van Mariusz.

De Frije frou
Begin 2016 verschijnt de tweede single uit de Rockopera: de Frije Frou.

It kin samar wêze
Is de titel van de nieuwe single van Mariusz & de Muzikanten. Het is het openingsnummer uit de Rockopera Swart Langstme: https://www.youtube.com/watch?v=w4sh3Y6-M5g Inmiddels krijgt de single veel airplay bij de Regionale zenders.

Farwol single 9 juni 2016

Precies 5 jaar geleden kwam de eerste van in totaal 9 singles van het album 'De Nacht Wachtet' uit. Om dit lustrum te vieren wordt het zomerse nummer 'Farwol' opnieuw uitgebracht en natuurlijk geplugd door het team van Muziekpromotor. 

Platenlabel Marista

Marius bracht de afgelopen jaren een record aantal platen uit via de diverse platenlabels van Marista. Onder andere het album van Gotcha verscheen op Marista en een groot aantal verzamel- en streektaalcd's.


Winnaar van het Gouden Zadel

Marius de Boer is de winnaar geworden van het Gouden Zadel 2013. Marius wordt geprezen om zijn muziek, zijn betekenis voor de Friese muziek in het algemeen en wordt geroemd als alleskunner.


Mariusz genomineerd samen de Kast, Willem de Vries, Johannes rypma

Marius is genomineerd door de organisatoren van het Frysk Bloed festival voor het Gouden Zadel.


Rock-Opera Swart Langstme, de voorstelling die bijna te spannend was om te mogen worden gespeeld.

Swart Langstme heeft een spannende dag achter de rug, maar de voorstelling van komende zaterdag 29 juni gaat wel door! In aangepaste vorm, dat wel, maar minstens zo fascinerend!

De reden van de last-minute aanpassing: Universal Music in Frankrijk heeft te elfder ure aangegeven dat de rechthebbenden (lees: Noir Désir) bezwaar maken tegen de koppeling van hun muziek aan het waargebeurde verhaal (de doodslag van een filmactrice door de zanger van de band) en daarom niet willen dat de rockopera wordt uitgevoerd.

Na uitvoerig overleg hebben we besloten deze wens te respecteren en de voorstelling aan te passen. De onderdelen waarbij liedjes van Noir Désir zouden worden gecovered, worden vervangen door eigen, nieuwe nummers. Op dit moment zijn alle makers van Swart Langstme onder hoogspanning bezig deze wijzigingen door te voeren. Maar ze zijn er zeker van dat dat gaat lukken en dat het een fantastische voorstelling wordt, met zinderende muziek en een ongelooflijk, maar waargebeurd verhaal.

De voorverkoop, die gisteren omwille van de gesprekken met Universal Music tijdelijk is stilgelegd, is inmiddels weer geopend. Er zijn nog enkele kaarten te verkrijgen. Zaterdagavond 20.00 uur Poppodium Romein: Swart Langstme!

 
Single In de Megacharts
Mariusz & De Muzikanten komen binnen in de Nederlandse MegaCharts single Top 100 met de opnieuw (en nu ook digitaal) uitgebrachte single 'Ik bin in Amsterdammer'. Het nummer komt nieuw binnen op nummer 91.

1 maart
Ik bin in Amsterdammer
In deze maand van het dialect (de streektalen) is de meest gedraaide single van het Album de Nacht Wachtet opnieuw uitgebracht. Het gaat om het fraaie  'Ik bin in Amsterdammer'. De single wordt nu ook aangeboden via streamingplatforms zoals Spotify, Ziggo, Deezer en downloadplatforms zoals iTunes, Radio538, Downloadmusic, Zazell, Media Markt, TV Oranje, Vodafone en vele anderen.

februari
Swart Langstme vervolg
We zitten midden in de voorbereidingen van de daverende rockopera 'Swart Langstme'. Het is het dramatische verhaal van de Franse band Noir Desir en zanger Bertrand Cantat en filmster Marie Trintignant dat we vertolken samen met acteur René van der Laan. De Rockopera zal in juni van dit jaar opgevoerd worden. Volg het wel en wee van deze Rockopera via de Facebook site van 'Swart Langstme'.

januari
Eurosonic/Noorderslag
Ook in 2013 doen we slechts een beperkt aantal bijzondere optredens. Zo spelen we tijdens Eurosonic/Noorderslag in Groningen en wel op donderdag 10 januari in Café Warhol. Zie voor meer details de agenda of volg ons op facebook: http://www.facebook.com/home.php#!/marius.deboer.1
 
december
Rockopera 'Swart Langstme'
De moord van een Franse zanger op een populaire actrice is binnenkort als rockvoorstelling te zien. De tragedie die heel Frankrijk in de zomer van 2003 in z'n greep hield wordt door ons muzikaal verteld. De muziek van de rockband Noir Désir is bewerkt en het verhaal van frontman Bertrand Cantat, die na een hoogoplopende ruzie zijn geliefde doodsloeg, wordt in theatrale vorm verteld. De rockopera 'Swart Langstme - Spylje mei de dea' is naar verwachting komende zomer voor het eerst te zien.

november
Wat een mooie recensies onder andere op MusicFrom, Friesch Dagblad en Leeuwarder Courant. Met dank aan www.muziekpromotor.nl.

oktober
Het nieuwe album komt op 35 binnen in de Nederlandse Megacharts albumlijst!
Maandag 22 oktober is de releasedatum van het nieuwe album: De Nacht Wachtet.
Bestel 'm nu al in onze eigen winkel www.cdpost.nl
http://www.cdpost.nl/advanced_search_result.php?category=0&keywords=de+nacht+wachtet
Er komen drie unieke Fryske Music Night theateroptredens. Zie ook de agenda: in Gorredijk, Drachten en Leeuwarden. Mariusz speelt meerdere nummers van het nieuwe album. ook staat er een duet met Mitjam (Twarres) Timmer gepland.
 
Volg Mariusz en het laatste nieuws op facebook: http://www.facebook.com/marius.deboer.1
september:
9 singles zijn er inmiddels verschenen, waarvan Sûker swiet sa swiet de laatste. Inmiddels is ook de titel van het album bekend, dat binnenkort gaat verschijnen: De Nacht Wachtet.

mei
Steeds sneller verschijnen er nieuwe singles van Mariusz & de Muzikanten. 
De vijfde single is nu uit. Ík bin in Amsterdammer'. Deze duurt maar 3:19 en de prijs is gelijk aan die van 8 minuten. Ook is 6e single inmiddels van de persen gerold: Hasto it Dien! 

april
Het is nog steeds niet bekend of en wanneer er een album wordt uitgebracht van Mariusz & de Muzikanten.

maart
De vierde single die oip 21 maart verscheen duurde 8 minuten dus volkomen ongeschikt voor de radio. Toch waren er verschillende zenders die zich er aan waagden. Hulde! 'It is net oan my' is nu nog verkrijgbaar in Mariusz z'n online winkel  www.cdpost.nl

februari
'Ik sjong foar dy' is de titel van de derde single van Mariusz & de Muzikanten. 'Ik sjong foar dy' is weer een echte Fryske ballade met een sterke melodie. Naast de muzikanten Soer, Trampe en Hartmann is op deze single opnieuw een rol weggelegd voor multi-instrumentalist Hubert Heeringa die op deze single de vioolpartij voor zijn rekening neemt. Op deze cd-single staat ook een B-kant. Het gaat om het meer uptemp nummer 'Dat is gjin Blues'. 'Ik sjong foar dy' is feitelijk ook de titelsong van het tekstboek dat eerder dit jaar van Mariusz werd uitgegeven, met daarin een overzicht van de 50 meest opmerkelijke teksten. 
januari
  
En de tweede single van het nieuw te verschijnen album is nu verschenen. 'Blaas der op' heet ie. En vanaf nu ook te koop bij vele webshops, waaronder Mariusz zijn eigen www.cdpost.nl
En dan is er ook nagenoeg tegelijkertijd de single 'Ien Hazze', een cover van het roemruchte Jefferson airplane nummer White Rabbit: gezongen door Tet Rozendal ft Mariusz! Kijk en download 'm op www.tetrozendal.nl
De eerste single van het nieuw te verschijnen album is uit. Farwol zoals het nummer heet, staat op verschillende playlisten (van RTV-Oost tot Omrop Fryslan). Ook is het nummer door een zender in Ost Fryslan (Duitsland) opgepikt en is zelfs te verkrijgen als prijzige import single bij de Amerikaanse webwinkel 'cduniverse.com" en voor 25 euro heb je 'm al via amazon.de. Maar je kan ''m ook gewoon in Slowakije bestellen voor 5,87 euri. (Hij is overigens bijna uitverkocht). Gesteund door dit succes staat de tweede single er aan te komen. 'Blaas der op' verschijnt op 9 augustus 2011, de single zal 2 tracks (een extra korte en extra lange verzie) van dit nieuwe eigen nummer bevatten.  
Na een aantal jaren solo te hebben gespeeld heeft zanger/pianist/gitarist Marius de Boer een nieuwe band geformeerd. Onder de naam Mariusz & de Muzikanten werden al een aantal zeer succevolle optredens gegevens. Mariusz & de Muzikanten spelen Friese pop/rock met opvallende friestalige teksten. Marius de Boer was eerder de frontman van de Friese groep Reboelje. De muzikanten bij Mariusz zijn: Rogier Trampe op elektrisch gitaar. Peter hartmann op bas en Ruben Soer op drums. Bekijk hieronder de promo van deze band met een voorproefje van nieuwe nummers. Mariusz & de Muzikanten zijn gestart met de opnames van een nieuwe cd.
 
Mariusz zijn eerste tekstboek is verschenen. 'Ik sjong foar dy' heet het boek en het bevat naast foto's de 50 mooister Friese teksten uit de carriere van Mariusz. Het boek is te koop online en in de boekwinkels voor 12,50. Even inkijken kan bij bol.com: http://www.bol.com/nl/s/boeken/zoekresultaten/Ntt/ik+sjong+foar+dy/Ntk/books_all/Nty/1/N/8299/Ne/8299/search/true/searchType/qck/index.html?_requestid=54143
 
 

 
 
Zaterdag 15 mei speelden Mariusz & de Muzikanten in het voorprogramma van de legendarische muzikant Snowy White. Deze Britse blues- en rockgitarist speelde eerder bij Thin Lizzy en Pink Floyd. Recent toerde hij met Roger Waters. Velen kennen hem nog van zijn megahit uit 1984: Bird of Paradise. Enkele clips van het door Mariusz en de Muzikanten verzorgde voorprogramma zijn hieronder te vinden:
 
 
 

Op de hoogte blijven van optredens, wordt hyves-vriend: www.mariusdeboer.hyves.nl
 

 

 

Mariusz & Gitarist Rogier Trampe

 

 

Bassist Peter Hartmann & drummer Ruben Soer

 

Mariusz & de Muzikanten
* Mariusz en de Muzikanten verzorgen een complete show van eigenzinnige ballads tot stevige rock. Ook zijn er plannen voor een nieuw album!
* Mariusz gaat repeteren met meerdere topmuzikanten. Let op de site voor de eerstvolgende optredens van Mariusz en de Muzikanten.
Cohen in het Fries
* Mariusz heeft een nummer van Leonard Cohen opgenomen. Dit nummer is uitgebracht op een CD met DVD met nog veel meer Friese artiesten die Cohen coveren. De Leonard Cohen cd/dvd is nu via deze website te bestellen. Zie onder cd's.
* Mariusz trad op tijdens de Leonard Cohen in het Fries concerten in theater de Lawei in Drachten oa met Piter Wilkens, Elske de Walle en Nynke Laverman en kreeg lovende recensies.
Mariusz
* Mariusz nu ook op hyves mariusdeboer.hyves.nl, luister hier ook naar tracks van Mariusz zijn album!
* De vierde single van het album Wat west hat wie is verschenen. 'Laat ut noait gebeure' is één van de weinige stadsfriese cd-singles die ooit op de Friese markt gebracht zijn. Op de B-kant een prachtige live-opname van 'dêr stiet in frou' opgenomen op een legendarische zomeravond bij Twente FM.
* Mariusz speelde 29 november in Zaandam in het voorprogramma van Barclay James Harvest!
* Het nieuwe album is vanaf deze site te bestellen. Het album kost 15,99. Voor 4 uur besteld,  de volgende dag in huis! Kijk onder muziek.


Foto's van Mariusz & de muzikanten.

Het nieuwe album was al te beluisteren op Radio 2 onder andere bij Frits Spits 2 in het programma`de strepen van Frits'. Mariusz zijn album kreeg 5 strepen!

De derde single is uit en al gedraaid op diverse regionale zenders. Op de A-kant staat 'Wat west hat wie' en op de B-kant 'Yn 'e dize'. De "cd-single viering" vond deze maal plaats op 16 juni in Drachten op het Westerplein voor de winkel van Marius/Marista. 

De tweede single van Mariusz is de 3-track single met Sulveren Wein (een korte en lange uitvoering) en Yn Frijheid. De cd is verpakt in een unieke metalbox! Yn Frijheid werd opgenomen voor een wedstrijd van het comite bevrijdingsfestival. Mariusz stuurde een overtuigende (door Piter Wilkens vertaalde) Friese inzending van dit nummer van Thé Lau in en wint daarmee een plek op het Leeuwarder bevrijdingsfestval op 5 mei aanstaande!  

De singles 'Spyt' en 'Sulveren Wein' zijn leverbaar via alle platenwinkels in Nederland en Belgie. Mariusz staat met Spyt opnieuw in de Fryske Top 100 aller tijden fan Omrop Fryslân. Kijk op www.omropfryslan.nl. Marije Maria staat weer op nummer 1. 

 
 

Kijk voor zijn andere activiteiten van Marius de Boer op www.marista.nl
(cd uitgeverij, groothandel, distributie en perserij)